*
Društvo arhitekata Beograda - Važan događaj za arhitekte - Arhitekta Forum

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Važan događaj za arhitekte - Arhitekta Forum

U skladu sa misijom jačanja pozicije arhitektonske struke u Srbiji i na Balkanu, časopis i podkast „Arhitekta“ organizuje dvodnevni događaj pod nazivom „Arhitekta Forum: Next Level“. Događaj je planiran 7. i 8. maja 2024. godine, u Beogradu, u MTS Dvorani, a pripreme su uveliko u toku.

Cilj je okupljanje gotovo 1.500 arhitekata iz zemlje i regiona, kojima se pruža prilika da vide uživo, na bini i na jednom mestu, neke od najpoznatijih ličnosti iz oblasti arhitekture. Dovođenje svetski poznatih i priznatih imena u ovaj deo Evrope vidi se kao prilika za razmenu ideja i iskustava, kao i za širenje i učenje o arhitekturi na najvišem nivou. Želja organizatora je da vest o ovom važnom događaju stigne do svih arhitekata i studenata arhitekture, kako bi i oni bili deo ovog iskustva.

Pored aktuelnih tema kao što su održivost, energetska efikasnost, upotreba BIM tehnologija i veštačke inteligencije, ovo će biti prilika i da gosti foruma predstave primere svojih projekata, jedinstvenih dizajnerskih rešenja koja su zahtevala razmišljanje van ustaljenih okvira i iskakanje u nepoznato. Učesnici treba da steknu uvid u one trenutke kada se intuicija, inventivnost, znanje i očaravajuća estetika spajaju u jedinstven i izvanredan kreativni čin. Od istaknutih predavača i panelista čućemo priče o izazovima sa kojima su se suočili i prevazišli, kao i saznanjima koja su ih unapredila. Organizator foruma ističe: „Želimo da naši cenjeni gosti inspirišu i ohrabre vas, arhitekte, u vašim kreativnim poduhvatima. Dovođenje svetski poznatih imena u ovaj deo Evrope vidimo kao priliku za širenje i učenje o arhitekturi na najvišem nivou“. Sve navedeno definisalo je glavnu temu ovog jedinstvenog događaja: „Next Level”.

Za prvi dan dvodnevnog foruma planirana je panel diskusija, dok je drugog dana programa glavni događaj. Imena predavača „Arhitekta Foruma“, program, kao i sve važne informacije o događaju i kupovini ulaznica, možete saznati na internet stranici: https://arhitekta.co.rs/arhitekta-forum.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina