*
Društvo arhitekata Beograda - ARHITEKTONSKI SIMPOZIJ ORIS DAY

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

ARHITEKTONSKI SIMPOZIJ ORIS DAY

Arhitektonski simpozij Oris Day održat će se u u utorak, 6. 02. 2024. godine u Zagrebu, u Mozaik Event Centru (ex Hypo centar), zgrada B2, Slavonska avenija 6.

Registracija sudionika je od 14:30, a službeni početak programa od 16 sati.

Obaveštenje za članove DAB-a i UAS-a-  ostvaruju 10 posto popusta na redovne cijene kotizacija (za ostvarenje popusta potrebno je obratiti se na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. )

Na Oris Day-u svoje izlaganje imat će Alejandro Aravena, čileanski arhitekt, dobitnik Pritzkerove nagrade 2016. godine te dugogodišnji član žirija spomenute nagrade. U svom radu ističe se snažnim utjecajem na politike socijalnog stanovanja te bavljenjem problemima stambene krize.

Također ćemo ugostiti Mary Anderson, britansku arhitekticu iz multidisciplinarnog kolektiva Assemble. Anderson je angažirana u područjima umjetnosti, arhitekture i scenografije. Njezin rad usredotočen je na to kako se navedene prakse mogu međusobno informirati kroz zanat, pripovijedanje i niskougljičnu gradnju.  

Izlaganje će održati i Xu Tiantian, osnivačica DnA_Design and Architecture iz Kine.Njezin revolucionarni pristup nazvan „Arhitektonska akupunktura” holistički je pristup društvenoj i ekonomskoj revitalizaciji ruralne Kine, a prepoznao ga je i program Ujedinjenih naroda za gradove i ljudska naselja (UN Habitat).  

MODERATORI:

Mia Roth Čerina, Maroje Mrduljaš, Dinko Peračić

Pokrovitelj Festivala: Ministarstvo kulture i medija RH

Za više informacija o Festivalu i kotizacijama posjetite https://www.daysoforis.com/oris-day-2024-hr/

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina