*
Društvo arhitekata Beograda - Serija razgovora: ARHITEKTURA U KONTEKSTU

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Serija razgovora: ARHITEKTURA U KONTEKSTU

KULTURNI CENTAR BEOGRAD
Galerija Artgetг, Trg Republike 5/I

Sreda, 17. Februar u 18:30

Ciklus predavanja ARHITEKTURA U KONTEKSTU

Dvojac bez kormilara

Učestvuju: Jovan Mitrović, Dejan Miljković;

Moderator: Snežana Ristić

Jovan Mitrović i Dejan Miljković su uspešan tandem već decenijama. Višestruko su nagrađivani na javnim i pozivnim arhitektonsko-urbanističkim konkursima.

Bili su jako mladi i nedovoljno iskusni turbulentnih 90-tih kad su ulazili u prve realizacije. Jovan Mitrović je nekoliko godina živeo i radio u Rusiji, a Dejan Miljković je sarađivao sa Zoranom Radojčićem na projektu i realizaciji višestruko nagrađivane rekonstrukcije Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.. 
Nemaju više svoj biro. Ugasili su ga 2014, posle 12 godina uspešnog rada. Sada sarađuju na projektima. Dejan Miljković je redovan profesor na beogradskom Arhitektonskom fakultetu, a Jovan Mitrović usmerava svoju profesionalnu karijeru ka konsultantskom i istraživačkom radu. 
Jovan Mitrović i Dejan Miljković govoriće o svojim profesionalnim i ličnim opredeljenjima u arhitekturi, o saradnji, timskom radu, investitorima, nagradama, usavršavanju, odgovornosti, umeću pregovaranja...Moderatorka razgovora biće Snežana Ristić.

Arhitekti Jovan Mitrović i Dejan Miljković su 2002 osnovali zajednički biro koji se dvanaest godina uspešno bavio projektovanjem, inženjeringom i konsaltingom. Zajednički su isprojektovali, neke i izveli, objekte koji su dali svojevrstan pečat prvoj dekadi 21. Veka pobravši više puta sve najznačajnije strukovne i društvene nagrade: Tri GRAND PRIX nagrade Salona arhitekture, Aprilsku nagradu Grada Beograda, godišnju nagradu Saveza Arhitekata Srbije, Nagradu Ranko Radović, kao i veliki broj priznanja iz oblasti arhitekture i enterijera na Salonu arhitekture. Višestruki su dobitnici prvih nagrada na domaćim arhitektonsko-urbanističkim konkursima. Dobitnici su treće nagrade na Međunarodnom konkursu za Beton Halu. Učesnici su brojnih domaćih i međunarodnih izložbi . Danas sarađuju na projektima koji su započeti u zajedničkom birou. Pojedinačno ili u sastavu drugih timova uspešno nastavljaju svoje profesionalne karijere. Dejan Miljković je redovni profesor i jedan od najcenjenijih predavača na Arhitektonskom fakultetu na departmanu za arhitekturu, a Jovan Mitrović usmerava svoju profesionalnu pažnju ka konsultantskom i istraživačkom radu.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina