Logo
Odštampajte ovu stranicu

Nove knjige iz oblasti arhitekture CLIO

 

Ponuda novih knjiga iz oblasti arhitekture izdavačke kuće CLIO

Posebna ponuda za članove Društva arhitekata Beograda, uz člansku kartu 

 

Endrju Bendžamin 

FILOZOFIJA ARHITEKTURE 
preveo s engleskog Živojin Bata Kara-Pešić

Puna cena 1512 din, cena sa popustom 40% 907.20 din

Filozofija arhitekture je jedna od retkih knjiga koja uspostavlja obrise filozofskog procenjivanja arhitekture i iznosi posebnost njene prakse i teorije. Ovaj blistavi niz ogleda razotkriva subjekt arhitekture, zalazeći u opsežan raspon, od pamćenja do distopija naučne fantastike. Zalažući se za nerazlučivost forme i funkcije, autor istražuje odrednice okružja koliko i mogućnost njegovog preinačivanja. Njegova analiza prirode složene ponovljivosti uzima u obzir i mogućnost prosuđivanja, takvoga koje bi proisteklo iz ponovnog promišljanja arhitekturalne politike.

Endrju Bendžamin je profesor filozofije i direktor Centra za istraživanja u oblasti filozofije i književnosti pri Univerzitetu u Vorviku. Gostujući analitičar arhitekture pri Udruženju arhitekata u Londonu i gostujući profesor teorije arhitekture na Kolumbijskom univerzitetu u Njujorku.

 

Preporučujemo i:

 

Radivoje Dinulović 
ARHITEKTURA POZORIŠTA XX VEKA

Puna cena 1836 din, cena sa popustom 40% 1101.60 din

Autor daje pregled pozorišne arhitekture u Evropi, od grčke i rimske klasike, preko renesanse u Engleskoj i Italiji, baroka u Italiji i Francuskoj, pozorišta XVIII i XIX veka, do modernih ideja. Knjiga predstavlja dragocen i u nas jedinstven doprinos razumevanju interakcije arhitekture i pozorišta, fizičke kuće i prostora za predstavu i gledaoca. Dinulović upoznaje čitaoce s reformatorima koji predstavljaju ključnu kariku u razvoju modernog mišljenja o pozorišnoj arhitekturi. Knjiga je opremljena bogatim i iscprnim indeksom, napomenama, bibliografijom i ilustracijama.

Radivoje Dinulović profesor je na departmanu za arhitekturu Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banja Luci. Jedan je od osnivača Yustata i član Komisije za obrazovanje Međunarodne asocijacije za scenografiju, pozorišnu arhitekturu i tehnologiju OISTAT. Pokrenuo je i vodio grupu za scenski dizaj na postdiplomskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.  Autor je više od stotinu arhitektonskih i urbanističkih projekata, među kojima je i šesnaest pozorišta u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Rusiji.

Knjige možete naručiti telefonom 011/2626-858 i 011/2622-013, slanjem mejla na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  ili u našoj redakciji u Gospodar Jovanovoj 44 u Beogradu.