Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: sas-dab@EUnet.rs

Nove knjige iz oblasti arhitekture CLIO

 

Ponuda novih knjiga iz oblasti arhitekture izdava─Źke ku─çe CLIO

Posebna ponuda za ─Źlanove Dru┼ítva arhitekata Beograda, uz ─Źlansku kartu 

 

Endrju Bend┼żamin 

FILOZOFIJA ARHITEKTURE 
preveo s engleskog ┼Żivojin Bata Kara-Pe┼íi─ç

Puna cena 1512 din, cena sa popustom 40% 907.20 din

Filozofija arhitekture je jedna od retkih knjiga koja uspostavlja obrise filozofskog procenjivanja arhitekture i iznosi posebnost njene prakse i teorije. Ovaj blistavi niz ogleda razotkriva subjekt arhitekture, zalaze─çi u opse┼żan raspon, od pam─çenja do distopija nau─Źne fantastike. Zala┼żu─çi se za nerazlu─Źivost forme i funkcije, autor istra┼żuje odrednice okru┼żja koliko i mogu─çnost njegovog preina─Źivanja. Njegova analiza prirode slo┼żene ponovljivosti uzima u obzir i mogu─çnost prosu─Ĺivanja, takvoga koje bi proisteklo iz ponovnog promi┼íljanja arhitekturalne politike.

Endrju Bend┼żamin je profesor filozofije i direktor Centra za istra┼żivanja u oblasti filozofije i knji┼żevnosti pri Univerzitetu u Vorviku. Gostuju─çi analiti─Źar arhitekture pri Udru┼żenju arhitekata u Londonu i gostuju─çi profesor teorije arhitekture na Kolumbijskom univerzitetu u Njujorku.

 

Preporu─Źujemo i:

 

Radivoje Dinulovi─ç 
ARHITEKTURA POZORIŠTA XX VEKA

Puna cena 1836 din, cena sa popustom 40% 1101.60 din

Autor daje pregled pozori┼íne arhitekture u Evropi, od gr─Źke i rimske klasike, preko renesanse u Engleskoj i Italiji, baroka u Italiji i Francuskoj, pozori┼íta XVIII i XIX veka, do modernih ideja. Knjiga predstavlja dragocen i u nas jedinstven doprinos razumevanju interakcije arhitekture i pozori┼íta, fizi─Źke ku─çe i prostora za predstavu i gledaoca. Dinulovi─ç upoznaje ─Źitaoce s reformatorima koji predstavljaju klju─Źnu kariku u razvoju modernog mi┼íljenja o pozori┼ínoj arhitekturi. Knjiga je opremljena bogatim i iscprnim indeksom, napomenama, bibliografijom i ilustracijama.

Radivoje Dinulovi─ç profesor je na departmanu za arhitekturu Fakulteta tehni─Źkih nauka u Novom Sadu, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i Arhitektonsko-gra─Ĺevinskom fakultetu u Banja Luci. Jedan je od osniva─Źa Yustata i ─Źlan Komisije za obrazovanje Me─Ĺunarodne asocijacije za scenografiju, pozori┼ínu arhitekturu i tehnologiju OISTAT. Pokrenuo je i vodio grupu za scenski dizaj na postdiplomskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.  Autor je vi┼íe od stotinu arhitektonskih i urbanisti─Źkih projekata, me─Ĺu kojima je i ┼íesnaest pozori┼íta u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Rusiji.

Knjige mo┼żete naru─Źiti telefonom 011/2626-858 i 011/2622-013, slanjem mejla na Ova adresa el. po┼íte je za┼íti─çena od spambotova. Omogu─çite JavaScript da biste je videli.  ili u na┼íoj redakciji u Gospodar Jovanovoj 44 u Beogradu.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: sas-dab@EUnet.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina