Logo
Odštampajte ovu stranicu

Posebna ponuda za članove DAB-a i UAS-a u izdavačkoj kući CLIO

nove knjige u Izdavačkoj kući Clio i
posebna ponuda za članove DAB-a i UAS-a; popust 40%

Robert Makarter FRENK LOJD RAJT
preveo sa engleskog Marko Denić
tvrdi povez, latinica, format 19,5 x 13,5 strana 290

puna cena 1.188,00 dinara, cena za članove DAB-a i UAS-a 712,80 dinara

Pionir moderne američke arhitekture Frenk Lojd Rajt (1867-1959) već više od veka predstavlja uzor i inspiraciju generacijama graditelja širom sveta. O tom strastvenom arhitekti, intelektualcu i humanisti naklonjenom demokratskim idealima napisano je mnoštvo knjiga, ali su u njima Rajtova obimna stvaralačka zaostavština i buran privatni život najčešće prikazani potpuno odvojeno.
Knjiga Roberta Makartera izdvaja se iz mora literature o slavnom arhitekti time što uzima u obzir ideje i verovanja koji su oblikovali Rajtov rad i širi intelektualni kontekst u kojem je stvarao, predočavajući nam i važne detalje iz njegovog uzbudljivog privatnog života. Iz Makarterove knjige saznajemo šta je Rajtovu arhitekturu činilo tako revolucionarnom i zbog čega zdanja ovog angažovanog umetnika i konstruktora i danas deluju sveže, moderno, monumentalno.

Robert Makarter je ugledni američki istoričar arhitekture, arhitekta i univerzitetski profesor. Tokom gotovo tri decenije dugog akademskog rada, uključujući i 17 godina vodećih uloga u tri obrazovne institucije, Makarter je podučavao više od hiljadu studenata. Autor je mnogih radova iz oblasti arhitekture, među kojima su: „Understanding Architecture: A Primer of Architecture as Experience“ (2012), „Frank Lloyd Wright: Critival Lives“ (2006), „Louis I. Kahn“ (2005), „On and By Frank Lloyd Wright: A Primer of Architectural Principles“ (2005), „William Morgan: Selected and Current Works“ (2002), „Unity Temple: Frank Lloyd Wright“ (1997) i „Fallingwater: Frank Lloyd Wright“ (1994).

 

Greg Ričards i Robert Palmer
UZBUDLJIVI GRADOVI - Keativni menadžment i revitalizacija grada
prevela sa engleskog Jelica Bukvić
broširani povez, latinica, format 24 x 17, strana 458

puna cena 1.836,00 dinara, cena za članove DAB-a i UAS-a 1.101,60 dinara

Svaki grad ima svoj ritam, svaki je po nečemu prepoznatljiv i jedinstven, svaki je na određeni način udoban za svoje žitelje i zbog nečega primamljiv za goste. Prepoznavanje preimućstava i građenje strategije na osnovu njih stvaraju imidž grada koji doprinosi sveopštem kulturnom, ekonomskom i društvenom napretku. Kulturne manifestacije su jedan od efikasnih načina da grad izgradi svoj identitet i da se razvija. Autori ove knjige, stručnjaci u oblasti marketinga u kulturi Greg Ričards i Robert Palmer, analiziraju moguće načine na koje manifestacije kulture, poput festivala, izložbi i sajmova, pomažu gradovima da postanu prijatnija i poželjna mesta za život. Svoja zapažanja ilustruju iskustvima gradova koji su tokom protekle tri decenije nosili titulu „Evropska prestonica kulture”.

 

Robert Palmer je direktor odseka za Kulturu i kulturnu i prirodnu baštinu u Savetu Evrope, čije se sedište nalazi u Strazburu u Francuskoj. Više od trideset godina radi u sektoru za kulturu gde uređuje festivalske programe i vodi kulturne organizacije. Bio je direktor dve Evropske prestonice kulture – Glazgova 1990. godine i Brisela 2000. godine, a i savetnik u više od deset Prestonica kulture. Kao priznanje za njegov rad, dodeljene su mu brojne nagrade u Velikoj Britaniji, Belgiji i Francuskoj.

Greg Ričards je profesor Studija slobodnog vremena na Univerzitetu u Tilburgu u Holandiji. Jedan je od partnera-osnivača međunarodnog savetodavnog tela Istraživanje i marketing u turizmu, koje se bavi razvojem i marketingom kulturnih događaja. Bio je na čelu tima za evaluaciju mnogih Prestonica kulture, a bio je i savetnik za strategije prilikom konkurisanja gradova za Evropske prestonice kulture. Autor je nekoliko knjiga među kojima se ističu: Cultural Tourism in Europe (1996), Cultural Attractions and European Tourism (2001), Cultural Tourism–Global and Local Perspectives (2007) i Tourism, Creativity and Development (2007).

 

za sve informacije i narudžbine možete se obratiti na telefone (011) 3288-471 i
3035-696, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na adresu IP Clio, Gospodar Jovanova 63 (ulaz iz Kneginje Ljubice), Beograd