Logo
Odštampajte ovu stranicu

Arhitektura koja nestaje

arhitektonski seminar
u okviru 55. Oktobarskog salona
23 – 26. oktobar 2014.

Muzej grada Beograda, Resavska 40b

Kulturni centar Beograda i NVO Blokovi Vas pozivaju na arhitektonski seminar pod nazivom Arhitektura koja nestaje, koji će se održati u okviru programa 55. Oktobarskog salona, od četvrtka, 23. do nedelje 26. oktobra 2014. u zgradi Muzeja grada Beograda, Resavska 40b.

Arhitekte, urbanisti i i istraživači arhitekture i umetnosti držaće predavanja i radionice zasnovane na njihovim teorijskim stanovištima i iskustvima zasnovanim na različitim studijama slučajeva u Jugoslaviji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Brazilu, Nemačkoj, Austriji, Kaliforniji i dr. Seminar (predavanja, radionice i stručni obilasci) baviće se modernom arhitekturom i njenom „kreativnom reaproprijacijom“, pitanjima neformalne urbanizacije u okviru globalizovanog tržišta, savremenim umetničkim praksama zasnovanim na antifašističkim spomenicima nastalim u socijalizmu, preplitanju ideologije i estetike i drugim temama.

Predavači/voditelji radionica: Rodžer Bundšu, Rajner Hel, Oven Haterli, Maroje Mrduljaš, Marko Lulić, Ludvig Engel, Dušan Đorđević, Dubravka Sekulić, Gruia Badesku i dr.

*Seminar će biti na engleskom jeziku.

Prijavljivanje je obavezno, a broj učesnika je ograničen.

Rok za prijavljivanje: sreda, 15. oktobar 2014.

Formular za prijavljivanje – Prijava na seminar – Arthitektura koja nestaje

ili preuzmite Formular za prijavljivanje i pošaljite na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Participacija – 2.000 rsd, za učešće na celokupnom seminaru, ili 1.000 rsd, samo za učešće na predavanjima

Način plaćanja – gotovinski, svakog radnog dana od 10 do 16 sati, Kulturni centar Beograda, kancelarija br. 6 ili na info-pultu 55. Oktobarskog salona, Resavska 40b.

* Cena obuhvata ulaznicu za 55. Oktobarski salon koja se može koristiti tokom celokupnog trajanja Salona, kao i troškove transporta do Palate Srbija, Novog Beograda i Muzeja Macura

Više informacija o seminaru uskoro na:

www.oktobarskisalon.org

www.blokovi.org

Preuzmite radnu verziju programa Arhitektura koja nestaje

*Organizator zadržava pravo izmene programa.

 

Program

Formular za prijavljivanje