Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: sas-dab@EUnet.rs

100% Future Serbia

Projekat “100% Future Serbia” je jedinstven projekat ove vrste u Srbiji čiji je cilj promocija najtalentovanijih mladih kreativaca u Srbiji koji prvi put prikaziju svoje radove, ili etabliranih autora koji prvi put žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta 100% FUTURE SERBIA, u izlozima centra Beograda.

Projekat se ove godine održava u periodu od 06. do 11. oktobra kada će 100 odabranih izloga ugostiti 100 mladih srpskih kreativaca.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane koji se bave celim dijapazonom kreativnih industrija, dakle arhitekturom, objekt-dizajnom, grafičkim dizajnom, advertajzingom, modom, filmom, primenjenom umetnošću itd. Svaki kandidat može učestvovati sa koliko radova želi, dozvoljeni su i projekti izlagani na drugim manifestacijama. Kandidati sami biraju koji njihov rad je najaktuelniji za BDW 2014, moguće je predstaviti čak i radove iz privatnih arhiva autora, samo ne radove koji su bili izloženi na prošlogodišnjem 100% FS. Generalna tema BDW-a 2014 je SENSE.

Konkurs ce biti otvoren od  04.09. do 26.09. za slanje prijava i idejnih rešenja. 

1. Najboljih 5 kandidata izabranih od strane žirija BDW biće nagrađni jednakom prvom nagradom - kartama za internacionalnu konferenciju Belgrade Design Week, sa generalnom temom Sence Squared.

2. Sledećih najboljih 10 kandidata izabranih od strane žirija BDW biće nagrađni jednakom drugom nagradom - učešćem u BDW ’DizajnLabs’ radionici norveškog dizajn dvojca BLEED.

3. Trećih najboljih 10 kandidata izabranih od strane žirija BDW biće nagrađni jednakom trećom nagradom - učešćem u BDW ’DizajnLabs’ radionici slovenačke modne dizajnerke Bojane Drače.

4. Sveobuhvatna nagrada za 100 izabranih radova podrazumeva jedinstveni izložbeni prostor u jednom od 100 izloga u centru Beograda, od 6. do 11. oktobra, u organizaciji BDW-a.

Učešće je besplatno, a primljeni autori ostvaruju specijalan popust za kupovinu karata za međunarodnu konferenciju BDW-a po ceni od samo 99 EUR za tri dana konferencije, kao i prednost za učešće na besplatnim radionicama sa ograničenim brojem učesnika, i pozivnice za BDW premijere i noći. 

Naknadno pristigli radovi se neće razmatrati.

Za ostale informacije, posetite naš sajt na www.belgradedesignweek.com ili se obratite našem timu.

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: sas-dab@EUnet.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina