*
Društvo arhitekata Beograda - Saint-Gobain Rigips Trophy

Društvo arhitekata Beograda

Beograd, Kneza Miloša 7a/III, tel 011/3230 059, tel-fax 011/3239 754 e-mail: office@dab.rs

Saint-Gobain Rigips Trophy

Rigips enterijeri u svetskom vrhu

Saint-Gobain Rigips Trophy Srbija 2013. je nacionalno  takmičenje za najbolji enterijer izveden sa Rigips materijalima. Organizator je Rigips pod okriljem kompanije Saint-Gobain, koja je prvi posao realizovala daleke 1665. prilikom gradnje dvorca Versaj, a danas je najveći svetski proizvođač građevinskih materijala.

Gala svečanost za 250 zvanica, povodom takmičenja za najlepši enterijer izveden s Rigips materijalima  održana je u četvrtak 28.11.2013. godine u rezidenciji ambasade Francuske. Celovečernji program vodio je  Aleksandar Grujić, direktor Rigipsa. Svečani skup je pozdravila njegova Ekselencija ambasador Francuske Denio, a kao poseban gost okupljenima se obratio Vlade Divac, u čiji je humanitarnu fondaciju Saint-Gobain uplatio 100.000€ za gradnju kuća za zbrinjavanje raseljenih. Svečanosti su prisustvovati predstavnici ambasada, dekani i profesori fakulteta, predsednici strukovnih saveza, arhitekte, izvođači i investitori.

Pobednik Saint-Gobain Rigips Trofeja 2013. u kategoriji suve gradnje Rigips pločama je projekat Naučno-tehnološkog parka Zvezdara u Beogradu, u kategoriji specijalizovanih objekata je projekat hotela Crowne Plaza u Beogradu, u kategoriji višenamenskih objekata projekat tržnog centra Big CEE u Novom Sadu, u kategoriji inovacija projekat vinarije Despotika u Smederevskoj Palanci, u kategoriji stambenih objekata enterijer stana u Kragujevcu i u kategoriji malteri i ukrasi od gipsa je projekat Replika Terazija 1930.

Pobednici u svim kategorijama predstavljaće Srbiju na Saint-Gobain internacionalnom takmičenju u Berlinu 2014. pored svetskih legendi arhitekture kao što su Foster, Geri, Rodžers, Kalatrava, Hadidova, Libeskind, Nimajer... Enterijeri iz Srbije su 2 puta pobeđivali i to 2006. u Madridu sa enterijerom Delta Sporta i 2012. u Londonu sa Muzejom jugoslovenske kinoteke.

 

Saint-Gobain  spada među 100 najvećih svetskih industrijskih korporacija sa prometom oko 43 milijardi evra i potencijalom od 192.000 ljudi. Tri godine zaredom je među Top 100 globalnih inovatora, sa investicijom od pola milijardi evra godišnje u nove tehnologije i sa oko 400 patenata godišnje. U Srbiji pored Rigipsa, posluju i Weber i Isover sa proizvodnjom u tri fabrike.

 

logo
Društvo arhitekata Beograda
Beograd , Kneza Miloša 7a/III
Tel 011/3230 059,
tel-fax 011/3239 754
E-mail: office@dab.rs
Pratite DAB

Facebook
Twitter
DAB  programi i inicijative

Bina